L.J. Jansen's Loodgietersbedrijf
Landelijk erkend gas- en watertechnisch installateur
Opgericht in 1936


Geisers

Een geiser is een warmwatertoestel waarbij het water pas wordt opgewarmd op het moment dat dit benodigd is. Dit in tegenstelling tot een boiler waar een op temperatuur gehouden hoeveelheid warm water in een geïsoleerd vat is opgeslagen. Men noemt een geiser daarom een doorstroomtoestel en een boiler een voorraadtoestel.

Keuken- en badgeisers zijn een prima alternatief als u geen CV-combiketel hebt. Als de geiser dicht bij het tappunt hangt (bijvoorbeeld in de keuken), dan hebt u altijd direct warm water. Er bestaan verschillende modellen die worden aangeduid naar het doel van het warme water.

Zo heeft een keukengeiser een kleine capaciteit, (doorgaans 2,7 liter/min met een temperatuur van 60 gr C.), voldoende om warm water te maken voor de afwas in de keuken, of voor het nemen van een korte douche.

Douche- en badgeisers zijn er in verschillende capaciteiten, tot wel 8 liter/min met een temperatuur 60 gr C. Dit is voldoende om in een redelijke tijd een grote hoeveelheid water te verwarmen voor het nemen van een bad. Je hebt geisers in open of gesloten uitvoering.

Terug